Skip to main content

El president Josep Ramon Vigueras passa balanç del 2017. Foto: CFM

Josep Ramon Vigueras ha viscut el seu primer any sencer en la seva segona etapa com a president del Club Futbol Martorell. Després d’unes eleccions  a la presidència (la primavera de l’any passat), l’entitat segueix marcant-se reptes esportius des de la formació. Vigueras traça tots els àmbits que impliquen l’entitat. 

.- Quina valoració fas del 2017 que deixem enrere?

.- A grans trets és bona, tot i que esportivament els anys es comptabilitzen per temporades. Per tant, el 2017 es barregen dues etapes. La primera, heredada de la junta directiva anterior, va ser complicada perquè ens va exigir resoldre molts aspectes oberts. Des de l’estiu, hem pogut aplicar el nostre projecte propi, més planificat a anys vista. Per tant, la dinàmica és positiva i esperem que el 2018 sigui molt millor.

.- El primer equip acumula dos ascensos a Segona Catalana i dos descensos a Tercera en quatre temporades. Aquest curs va camí d’un altre ascens a Segona. L’objectiu és consolidar-se a Segona?

.- Aquesta trajectòria de pujar i baixar és fruit de la dificultat que té una categoria nova tot i que el curs passat hagis estat líder de la categoria més inferior. Un any puges per als ascensos compensats perquè no vam ser capaços de superar la promoció d’ascens i l’any següent baixes per als descensos compensats tot i sumar una xifra de punts que, en condicions normals, són de permanència. El futbol no és matemàtic, i si no passa res greu en la segona volta, tenim moltes opcions de lluitar per ser l’any que ve a Segona Catalana. La clau, però, és treballar des d’abans i hem fet una planificació que es pot donar fruits a curt termini. La base del primer equip ha de servir per consolidar-nos en categories més altes.

.- El 2017, Oriol Alcázar va finalitzar el curs passat amb la millor classificació per a la història del juvenil A. a Preferent. Amb Pedro Sáez, l’equip continua entre els capdavanters. El cadet A, en canvi, hi ha hagut un canvi a la banqueta fa unes setmanes. Signem la permanència?

.- És la tercera temporada del juveni A a Preferent, una fita que mai s’havia aconseguit abans. L’Oriol va fer molt bona feina i, prova d’això, és que ara s’hi dedica professionalment a l’estranger. El Pedro, que ja el coneixem i és aposta segura, sempre ha fet molt bona feina. Tot i el canvi d’entrenador, l’equip segueix estant entre els equips de la zona de privilegi i sóc optimista que repetirem una gran temporada. Mentrestant, el cadet A està patint més del compte perquè, no ho oblidem, competeix en la segona categoria més alta a Catalunya. Hem hagut de fer un canvi d’entrenador a mitja temporada i. ara, amb Joel Paredes tenim moltes esperances en seguir un any més a Preferent.

.- Aquest curs 2017-2018 el club ha iniciat un projecte adreçat al futbol base basat en un estil propi des de la formació. Com s’està desenvolupant?

.- Sí, era un dels reptes que teníem des de la junta directiva i que l’apliquem des d’aquesta temporada. El lidera Pedro Saéz juntament amb els coordinadors i tècnics de la casa amb la intenció de formar els nostres jugadors a partir dels valors que genera el mateix futbol. Crec que en dos anys podrem veure els resultats d’aquest projecte amb la millora en el rendiment dels jugadors que es traduirà en ascensos a categories superiors.

.- Des de l’àmbit esportiu, la branca femenina cada dia té més protagonisme. El sènior apunta alt i la base trepitja amb força. El 2018, el CF Martorell també parlarà en femení?

.- És dels millors projectes que tenim al club. Des de fa uns anys vam creure que teniem un buit i el femení ara n’és una de les nostres prioritats. Tenim un projecte marcat i grans entrenadors que marquen el camí que hem de recorrer. Crec Martorell s’està posicionant com un dels municipis de futbol femení del país. A més, el torneig que organitzem cada any té més qualitat i de cara al 2018 comptarem amb equips d’arreu del país i no només de la provincia de Barcelona com fins ara.

.- Des de l’àmbit econòmic i social, la gestió del bar sempre ha dut controvèrsia. Després del primer any i mig de mandat n’està satisfet?

.: Doncs, encara necessitem millorar-ho. Per tirar endavant el projecte necessitem fer una gran inversió per disposar d’una cuina que ens permetria tenir una oferta competent per convertir aquest espai en un lloc de trobada i celebracions. En aquest punt de vista hem regularitzat la situació econòmica perquè no deixa de funcionar com si es tractés d’una empresa. Quan poguem invertir podrà ser una realitat.

.- L’entorn del club ha recuperat la calma després d’un temps remoguts que van acabar amb unes eleccions inèdites, les primeres en la història de l’entitat?

.- Es van viure uns moments tensos i la percepció que tinc és qhe hi ha tranquil·litat. Hi haurà gent que pensarà que ho estem fent bé i d’altres, que ho farien millor un altre equip de persones. Quan acabem aquest mandat hi haurà noves eleccions i els socis podran escollir aquells qui optin a gestionar el club. Però, sí, hem recuperat la calma.

.- El CF Martorell és l’entitat local amb més practicants amb més de 600 i prop d’una quarantena d’equips. L’entitat encara pot créixer més?

.- Tenim un cert marge de creixement que ve condicionat amb les instal·lacions que ens ofereix el CE Torrent de Llops. L’objectiu no és tenir més jugadors però, evidentment, atendrem tota la demanda que ens arribi. Però estem preparats per sobrepasar els 700 practicants o arribar, fins i tot, als 800 jugadors. Crec que actualment estem amb unes xifres que són difícils d’incrementar-les.

.- Un dels objectius electorals de l’actual directiva era l’aposta per la comunicació. Des de l’estiu, s’han vist canvis significatius.

.- Hem fet un salt qualitatiu en la comunicació del club. En aquest sentit, hem millorat moltíssim, tot i que és un àmbit que té molt recorregut. Però és evident que era una prioritat i, en un temps molt ràpid, hem tingut la continuïtat desitjada amb la renovació del web, la posada en marxa d’una app i la presència molt activa a les xarxes socials. Som en una societat que hi ha una demanda en la comunicació i des del club l’oferim amb garanties.

CF MARTORELL

Autor CF MARTORELL

Més entrades de CF MARTORELL

Deixa un comentari