Skip to main content

(Imatge: Ajuntament de Martorell)

El vicepresident del CF Martorell Joan Tort ha estat aquest vespre el pregoner de la Festa dels Tres Tombs de Martorell 2023, una celebració en què el CF Martorell n’és l’entitat abanderada. En unes festes que acabaran demà amb la passejada dels cavalls i els carruatges pels carrers martorellencs, el CF Martorell es mostrarà en aquesta passada lluint els colors blanc-i-vermell.

Us deixem les paraules que Joan Tort ha adreçat als assistents de la Plaça de La Vila des del balcó de l’Ajuntament de Martorell:

Senyor alcalde, senyores i senyors regidors, president i membres de l’entitat Amics de Sant Antoni Abat, amics i amigues. És un honor per a mi ser el pregoner de la festa de Sant Antoni Abat del meu poble. Agraeixo molt sincerament aquesta oportunitat de participar en una festa tan nostrada. 

Aquest any l’entitat dels Amics de Sant Antoni ha convidat a participar activament a l’entitat esportiva, el CF Martorell, de la qual en soc membre, de la junta directiva. Com diu el senyor alcalde en el programa d’actes d’aquest any, es tracta de Sant Antoni Abat, una de les festes més antigues de Martorell, que es va iniciar l’any 1647 amb la fundació de la Confraria de de Sant Antoni Abat, patró dels carreters i traginers, i de Sant Isidre, patró dels pagesos. 

Encara que mai he participat activament, any rere any he assistit als diferents actes organitzats amb motiu d’aquesta festa tan tradicional. A nivell familiar sí que havien participat activament, el meu avi sent tractant de vins, el meu pare com a banderer i el meu sogre portant un carro carregat de troncs. També recordo que quan era petit, devia tenir uns sis anys, al balcó de la casa on vivia, al carrer del Mur, davant la Torre Pujols, posava un cavall de cartró guarnit esperant que passés tota la comitiva que venia pel carrer de Dalt i enfilava per la pujada del gel al carrer del Mur. Sant Antoni era, aleshores, una gran festa. I encara ho és, gràcies al gran treball que han fet al llarg dels anys tots els membres que formen i han format part d’aquesta entitat.

Us desitjo que gaudiu d’aquesta festa, perquè la vida val la pena viure-la intensament, perquè la festa de Sant Antoni Abat de Martorell s’ho mereix. Acabo el pregó fent un crit futbol: visca la festa de Sant Antoni! I visca Martorell!

 

Deixa un comentari