Skip to main content

El director esportiu, Jordi Galera, fa balanç de la temporada 2017-2018 i traça la vinent. Fotografia: Marta Gila Santafe.

La temporada 2017-2018 ha baixat el teló pel CF Martorell. En xifres, el curs serà recordat pels ascensos de quatre equips: primer equip, sènior femení, cadet C i infantil femení, a més, de la permanència del juvenil A a Preferent. És l’hora de passar balanç amb el director esportiu de l’entitat, Jordi Galera.

PRIMER EQUIP

_ Com valora la junta directiva el retorn del primer equip a Segona Catalana en la primera temporada d’Albert Nualart a la banqueta?

JG.: Ascendir a Segona Catalana després d’un any a Tercera era un dels objectius prioritaris d’aquesta temporada. Després d’un descens compensat havent sumat 43 punts no va ser agradable perquè crec que en el tram final de la temporada anterior es van fer esforços suficients per poder assolir la permanència a Segona Catalana. Un cop es va confirmar el descens a Tercera, la direcció esportiva va escollir Nualart per ser l’entrenador del nou projecte, qui ha demostrar amb escreix la seva vàlua. La plantilla ha fet un gran treball aconseguint l’objectiu que ens vam fixar fa un any amb l’ascens a Segona com a campions de Tercera. Ara tornem a ser al lloc que ens correspon.

_ Després del descens a Tercera, el curs passat, creus que aquesta temporada ha tornat la tranquil·litat i l’estabilitat del primer equip?

JG.: Veníem d’una temporada amb la dimissió d’Irissari a mig curs i amb una situació crítica en la classificació ens va obligar a moure’ns ràpid. Des de la coordinació esportiva vam creure en Pedro Sáez com a recanvi temporal pel coneixement que tenia de la plantilla, però la nostra aposta va ser Pablo Becerril. La seva arribada va donar un altre aire al vestidor, l’equip va reaccionar tot i les circumstàncies que s’arrossegaven d’una bona part del curs. Al final ens van condemnar els descensos compensats d’altres categories tot i haver sumat 43 punts.

_ Un dels noms propis del primer equip és David Gimeno, qui marxa del club després de 20 temporades i 13 com a capità. T’ha sorprès el paper que ha tingut aquesta temporada i la seva marxa?

JG: De la situació de Gimeno aquest curs n’he estat coneixedor en tot moment. El mes de febrer passat, vaig tenir una reunió amb ell i li vaig agrair l’esforç, l’actitud i la gran estima al club tot i la situació que estava vivint aquesta temporada. Ell ha demostrat ser un grandíssim capità mantenint-se fidel a la seva idea de seguir a l’equip fins a aconseguir l’ascens a Segona Catalana. Des de la junta directiva i la direcció esportiva només tenim paraules d’agraïment pel que ha fet aquest curs i de suport en la seva nova etapa com a jugador.

_ Des que vau accedir al club després de guanyar les eleccions us heu fixat un objectiu ambiciós per aquest mandat: ascendir a Primera Catalana. Com veus el projecte pel curs 2017-2018?

JG: L’objectiu és ambiciós, sí, però hem de recordar que encara tenim 4 anys de marge per aconseguir-ho, que és quan acaba la legislatura. Des que ens vam presentar per liderar aquest projecte entenem que Primera Catalana és una categoria que és el mínim que ens podem fixar per tot el que representa el CF Martorell, pel nombre d’equips i de jugadors que tenim, per les instal·lacions que disposem i per la ciutat que hi ha al darrera. En aquest sentit, el projecte és llaminer. Crec que tenim totes les eines per fer-ho, un entrenador preparat, una plantilla adequada, estabilitat esportiva i econòmica i una afició al costat per poder lluitar per estar entre els equips que lluitin per pujar a Primera Catalana el curs vinent.

JUVENIL

_ Després d’una gran primera volta, l’equip de Pedro Sáez va patir una devallada en la segona volta tot i aconseguir l’objectiu de la permanència a Preferent?

JG.: La situació no era fàcil des de l’inici. Preferent és una categoria molt complexa on tots els equips tenen opcions reals d’acabar pujant, mantenir-se o baixar fins l’última jornada. Pedro Sáez és un entrenador molt capacitat i amb experiència i vam decidir apostar per 11 jugadors de primer any. L’equip va començar amb molta empenta però la complexitat va arribar quan els equips et coneixen i has de jugar en igualtat de condicions. És cert que l’equip va patir una manca de motivació degut als resultats en la segona volta, però res que no tinguéssim previst. L’objectiu era la permanència i es va aconseguir. I teníem clar que Pedro Sáez era el tècnic idoni per aquesta situació.

_ Entens la decisió de Pedro Sáez de renunciar a seguir a la banqueta?

JG.: Perfectament. Els motius reals els sap ell i des de la direcció esportiva els respectem i li donem suport.

_ La propera temporada el juvenil A estarà liderat per Dani Alonso. Pujar a Nacional és una fita molt llunyana?

JG.: Dani Alonso ens aportarà un rol diferent al club. És un entrenador jove amb experiència, amb una metodologia i una manera de treballar diferent a la dels últims tècnics que han estat al club. Coneix bé la categoria, el grup i aportarà ganes, motivació i experiència per aconseguir els reptes que tenim marcats pel proper curs. Pel que fa a l’ascens a Nacional més que un fita és un repte. Ascendir a la màxima categoria del futbol català seria un fet històric. Hem d’anar pas a pas, formar jugadors i si arriba aquesta possibilitat, estar-ne preparats. Si hem de pujar, serà per quedar-nos hi.

_ Un altre juvenil, el B, ha assolit la permanència a Primera Divisió gràcies a una segona volta del campionat impecable.

JG.: L’ascens a Primera va ser molt positiu ple club perquè feia anys que s’estava perseguint. La permanència l’any següent de pujar té molt mèrit. Per a nosaltres és vital mantenir un equip B en aquesta categoria perquè fa que els jugadors estiguin més preparats per fer el salt a Preferent. Aquest ascens ens va permetre crear un equip juvenol C que juga a Segona i que també aconseguim que molts jugadors no marxin i continuïn la seva formació a casa.

CADET

_ El descens del cadet A i la pèrdua de la categoria de Preferent és la taca del curs 2017-2018?

JG.: Baixar de categoria mai és agradable, però la clau del descens ha estat en la mala planificació en tots els àmbits esportius. Això ens ha obert els ulls i posar els peus a terra per comprovar que s’ha de treballar amb encert per no equivocar-se. Hem de fer autocrítica i no tornar a cometre els mateixos errors.

_ La intenció es tornar a Preferent el més aviat possible?

J.G.: Sí, aquesta és la intenció. Mantindrem tres equips cadets a Primera Divisió encara que l’objectiu serà que el que pugui ascendir sigui el cadet A sense oblidar-nos dels altres dos equips. El que tingui més opcions el reforçarem per intentar tornar a Preferent.

_ El descens del cadet A contrasta amb l’èxit del cadet C.

J.G.: L’ascens del cadet C ha estat un premi a la bona feina feta pel cos tècnic i per la plantilla. Han sabut crear un gran grup humà de jugadors de primer i segon any que han fet una temporada amb uns registres defensius i ofensius molt bons. Encaixar 9 gols en tot l’any i marcar-ne 140 només parla bé d’aquest vestidor.

FUTBOL 7

 _  Bons resultats però pocs ascensos. Quin és l’objectiu a mitja termini: formació i més ambició, alhora?

J.G.: La prioritat del futbol base continua sent la formació per davant dels resultats. Després de dos anys de la nostra arribada, hem canviat la nostra dinàmica de treball amb una metodologia més clara i més tècnica. Al final, els resultats depenen d’una bona formació i així és com podem recollir els fruits. El primer any es va sorprendre moltíssim que els jugadors marxéssin a altres clubs perquè els oferien altres categories. Actualment no només hem aturat aquesta fuga de jugadors sinó que hem aconseguir ser una referència de la zona i tenim prop de 120 sol·licituds per incorporar-se en els diferents equips del club.

_ Aquesta demanda per jugar al CF Martorell provocarà que s’hagi d’incrementar el nombre d’equips de cara a la propera temporada?

J.G.: Una de les novetats per la temporada 2018-2019 serà la incorporació de formació tàctica de tots els equips de futbol 7 amb diferents variants que marcaran i decidirán els entrenadors. Una altra de les novetats és que un dels equips de categoria prebenjamí competirà a Tercera Divisió, format per jugadors de talent que seguiran formant-se competint amb nens tres anys més grans. Pensem que pot ser una bona experiència. Durant aquest curs 2017-2018 hem tingut 40 equips i per la temporada següent comptarem entre 2 i 4 equips més.

FEMENÍ

_  Dos ascensos de 6 equips. Com valores el seguiment que ha tingut l’àrea femenina aquesta darrera temporada?

J.G.: El femení és una aposta molt forta des del club i estem molt satisfets tant per l’ascens del primer equip com de les infantils. Això no deixa de ser el premi per la feina feta durant els últims anys al CF Martorell. El partit contra l’EF Olesa al CE Torrent de Llops, amb la graderia plena. va ser una mostra de tota la feina que està fent el club per enfortir la branca femenina. L’equip d’Issam té un potencial molt gran amb jugadores de la casa que es troben en creixement. Ara fa 10 anys de la creació del femení i encara hi juguen jugadores com Alexandra o Judith, que van iniciar-se en edat infantil. Hi seguirem apostant per enfortir el nostre paper de club de referència.

CF MARTORELL

Autor CF MARTORELL

Més entrades de CF MARTORELL

Deixa un comentari