Skip to main content

Els martorellencs van perdre l’oportunitat de ser campions d’hivern diumenge empatant a casa. Fotografia: Marta Gila Santafè

L’empat agredolç de diumenge al CE Torrent de Llops davant el Molins de Rei CF (1-1) va impedir als martorellencs ser campions d’hivern a Segona Catalana. La pèrdua del coliderat compartit amb l’Atlètic Sant Just no taca una primera volta gairebé perfecta. “El futbol té poca memòria. És bo recordar que venim de Tercera Catalana i que estem plantant cara a equips consolidats en aquesta categoria”, confessa el tècnic Albert Nualart.

Els martorellencs han sumat 34 punts, dos menys que el líder, l’Atlètic Sant Just. Els números de l’equip de Nualart són de campió. El CF Martorell és l’equip menys golejat amb diferència i només ha encaixat 13 gols en 17 jornades. El mateix registre que l’any passat, sent líder de Tercera Catalana. “L’equip es mereix un notable en aquesta primera volta. A l’estiu vam fer un equip gairebé nou i continuem competint com sempre. Que ningú oblidi que estem plantant cara a equips molt consolidats en la categoria”, apunta Nualart.

Durant 17 jornades, quatre equips han estat líders: CF Martorell, Atlètic Sant Just, Atlètic Júnior i CPUD Màlaga. D’aquests quatre, només els malaguistes semblen condemnats a lluitar per la permanència. L’Atlètic Júnior, ara tercer, ha quedat a 5 punts del primer lloc i l’han atrapat un segon grup que truca a la porta per lluitar per a l’ascens: CD Fontsanta-Fatjó (31), Sant Quirze Vallès FC (31) i Unificació Bellvitge (28) -tres equips amb molta experiència en la categoria-. Nualart avisa que “el que estem fent té molt mèrit. Som l’únic equip que ve de Tercera i està sent una lluita molt intensa entre tots que s’allargarà durant tota la segona volta”.

 

Maquetación 1

 

El millor any a Segona Catalana

Després de dos intents fallits perseguint la permanència a Segona després d’un ascens, el CF Martorell porta el camí d’aconseguir no tornar enrere. Respecte els dos darrers capítols a Segona Catalana, l’equip de Nualart és el millor amb diferència. Al final de la primera volta, la temporada 2016-2017 amb Íñigo Irisarri a la banqueta, el CF Martorell va acabar en dotzè lloc amb 20 punts -14 menys que ara- mentre que la temporada 2014-2015, amb Pedro Sáez, els martorellencs eren onzens amb 21 punts.

Una estadística fiable

L’estadística de les últimes 7 temporades a Segona Catalana -des que la FCF va reestructurar les categories- indica que en 3 temporades l’equip que ha acabat en segona posició al final de la primera volta ha jugat la promoció d’ascens a Primera Catalana -Unificació Bellvitge (16-17), UD Vista Alegre (14-15) i Juventud 25 Septiembre (13-14)- i en una altra ocasió -AD Horta (11-12)- el segon ha estat el campió de Segona. Més fiable és per qui acaba primer. En quatre ocasions, el campió d’hivern és qui puja directament a Primera -CD Marianao Poblet (12-13), UE Sant Ildefons (13-14), CF Can Vidalet (16-17) i CF Vilanova i la Geltrú (17-18). El que passi en les properes 17 jornades de lliga està per veure.

CF MARTORELL

Autor CF MARTORELL

Més entrades de CF MARTORELL

Deixa un comentari